Dödsbo Partille

Städning av Dödsbo i Partille

Partille är en förortskommun till stor Göteborg och är sedan länge sammanvuxen med Göteborg. Det bor ca 38000 personer i Partille och en stor del av kommunen består av skyddad natur.

Behöver du hjälp med städning och tömning av Dödsbo i Partille?

När en anhörig gått bort är det mycket att tänka på. Som anhörig kan detta vara väldigt tungt och jobbigt. Det är mycket att ta hand om. Det är både tömning av boendet samt städning som ska utföras innan man kan lämna det till försäljning eller lämna över till nästa hyresgäst.

Vi på Göteborgs Flyttstäd kan hjälpa er med en helhetslösning gällande städningen. I till exempel samarbete med er flyttfirma eller hjälporganisation ordnar vi allt gällande städningen av objektet. Genom att låta oss sköta det praktiska med lägenheten eller huset, kan ni fokusera på att ta hand om och stötta varandra i sorgen.

Allmänt gällande städning och tömning av dödsbo

Både tömning av lägenhet eller hus, och flyttstädning är något som ska vara med i en bouppteckning som en utgift. Denna kostnad omfattas inte av RUT-avdrag. Ett dödsbo kan endast få skattereduktion för de rot- eller rut-arbeten som skett innan dödsfallet. Efterlevande barn kan inte heller få skattereduktion för de olika arbeten som skett i en förälders bostad efter att dödsfallet skett. 

Flyttstädningen av dödsboet berättigar alltså inte rut-avdrag, se www.skatteverket.se. Flyttstädning och flytthjälp är något som ska beställas i dödsboets namn och inte i de anhörigas.

För vidare kontakt, vänligen fyll i en Offertförfrågan eller ring oss på 031-7886500

Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av att få en offert. Svar inom 24 timmar!