Dödsbo Mölndal

Städning av Dödsbo i Mölndal

Mölndal har ända sedan 1600-talet varit en kvarnby med många kvarnar som gjorde Mölndal till en industristad. Utvecklingen av Mölndal som industristad startade redan på 1600-talet med pappersindustri samt även textilindustri på 1800-talet som fanns ända in på 1970-talet. 

Dödsbostädning i Mölndal

Vi kan erbjuda er hjälp med både tömning och städning av dödsbo.

När en anhörig dör drabbas man av en oerhört stor sorg. Det kan kännas tungt att mitt i sorgen behöva ta hand om alla praktiska detaljer som följer på ett dödsfall. Man har dels begravning, bouppteckning och tömma huset eller lägenheten den avlidne bott i. Detta kan vara väldigt tungt både fysiskt och psykiskt.

Förutom det stöd ni anhöriga har av varandra kan vi på Göteborgs Flyttstäd hjälpa till med att ta hand om städning av bostaden.I samarbete med flyttfirma kan vi ordna allt kring städningen av bohaget. Ni tar hand om sådant ni vill spara och vi tar hand om resten.

När bostaden är tömd tar vi hand om städningen så den kan lämnas till försäljning eller till nästa hyresgäst.

Allmänt gällande städning och tömning av dödsbo

Både tömning av lägenhet eller hus, och flyttstädning är något som ska vara med i en bouppteckning som en utgift. Denna kostnad omfattas inte av RUT-avdrag. Ett dödsbo kan endast få skattereduktion för de rot- eller rut-arbeten som skett innan dödsfallet. Efterlevande barn kan inte heller få skattereduktion för de olika arbeten som skett i en förälders bostad efter att dödsfallet skett. 
Flyttstädningen av dödsboet berättigar alltså inte rut-avdrag, se www.skatteverket.se. Flyttstädning och flytthjälp är något som ska beställas i dödsboets namn och inte i de anhörigas.

För vidare kontakt, vänligen fyll i en Offertförfrågan eller ring oss på 031-7886500

Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av att få en offert. Svar inom 24 timmar!

Gratis Offertförfrågan