Dödsbo Lerum

Städning av Dödsbo i Lerum

I Lerums kommun bor ca 42000 personer. I Lerums kommun finns det flera fina sjöar samt vacker natur. 

Dödsbo i Lerum: Städning och tömning

Vi vet att det kan vara oerhört svårt när en anhörig gått bort. Det ska meddelas släkt, vänner och bekanta till den avlidne. Begravning ska ordnas, bouppteckning ska skötas. Samtidigt med en stor sorg är det ändå en mängd andra saker som måste ordnas såsom tömning och städning av bostaden. Det kan vara tungt att röja och ordna med detta.

Vi på Göteborgs Flyttstäd kan hjälpa er med att städa bostaden så den kan lämnas till försäljning eller återlämnas till hyresvärden.

Vi kan samarbetar med flyttfirmor och hjälporganisationer. Vi tar hand om packning och bortforsling. Efter att ni anhöriga tagit undan det ni ska spara ordnar vi med att resten återvinns eller skänks till hjälporganisation. Därefter tar vi hand om städningen så den kan lämnas i gott skick.

Allmänt gällande städning och tömning av dödsbo

Både tömning av lägenhet eller hus, och flyttstädning är något som ska vara med i en bouppteckning som en utgift. Denna kostnad omfattas inte av RUT-avdrag. Ett dödsbo kan endast få skattereduktion för de rot- eller rut-arbeten som skett innan dödsfallet. Efterlevande barn kan inte heller få skattereduktion för de olika arbeten som skett i en förälders bostad efter att dödsfallet skett. 

Flyttstädningen av dödsboet berättigar alltså inte rut-avdrag, se www.skatteverket.se. Flyttstädning och flytthjälp är något som ska beställas i dödsboets namn och inte i de anhörigas.

För vidare kontakt, vänligen fyll i en Offertförfrågan eller ring oss på 031-7886500

Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av att få en offert. Svar inom 24 timmar!