Dödsbo Torslanda

Städning av Dödsbo i Torslanda

Torslanda är en av stadsdelarna på Hisingen i Göteborgs kommun. Själva stadsdelen Torslanda består av flera mindre tätorter som t.ex  Amhult, Arendal, Björlanda, Hjuvik, Lilleby och Torslanda tätort. Torslanda var den första havskolonin i Skandinavien som anlades 1924. Då bestod den av drygt 100 kolonilotter, och var fram till 1968 egen kommun. Volvo Personvagnars bilfabrik ligger i Torslanda. Torslanda har också en egen lokaltidning, Torslandatidningen som är en gratistidning.

Behöver du hjälp med städning och tömning av Dödsbo i Torslanda?

När en anhörig gått bort är det mycket att tänka på. Som anhörig kan detta vara väldigt tungt och jobbigt. Det är mycket att ta hand om. Det är både tömning av boendet samt städning som ska utföras innan man kan lämna det till försäljning eller lämna över till nästa hyresgäst.

Vi på Göteborgs Flyttstäd kan hjälpa er med städningen av dödsboet. I samverkan med er flyttfirma, hjälporganisation eller med er som kund ordnar vi allt gällande dödsbostädningen.

Genom att låta oss sköta det sista praktiska med lägenheten eller huset, kan ni fokusera på att ta hand om och stötta varandra i sorgen.

Allmänt gällande städning och tömning av dödsbo

Både tömming av lägenhet eller hus, och flyttstädning är något som ska vara med i en bouppteckning som en utgift. Denna kostnad omfattas inte av RUT-avdrag. Ett dödsbo kan endast få skattereduktion för de rot- eller rut-arbeten som skett innan dödsfallet. Efterlevande barn kan inte heller få skattereduktion för de olika arbeten som skett i en förälders bostad efter att dödsfallet skett.Flyttstädningen av dödsboet berättigar alltså inte rut-avdrag, se www.skatteverket.se. Flyttstädning och flytthjälp är något som ska beställas i dödsboets namn och inte i de anhörigas.

För vidare kontakt, vänligen fyll i en Offertförfrågan eller ring oss på 031-7886500

Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av att få en offert. Svar inom 24 timmar!